Slåsting blant ungdommar

Oppretta: 16.11.2018 – Sist oppdatert 16.11.2018

Viser til stort medieoppslag i lokalpressa i dag.  Fitjar kommune vel å gå ut til alle i bygda med et brev som har blitt sendt ut til ungdomsskular og vidaregåande skular frå politiet angåande avtalt slåsting blant ungdommar i distriktet. Truleg kan også eit fåtal ungdomar frå Fitjar vera involvert i dette nye fenomenet.  Ved Rimbareid skule vert saka teken opp med ungdomane i dag for å kartleggja, avdekka og førebyggja slike hendingar. Det er ei viktig oppfordring til foreldra om at dei snakkar med ungdomane sine  om denne utviklinga.  Ungdomane må bevisstgjerast deira ansvar i høve til å melda ifrå dersom det vert avtala planlagde slåstkampar.

Brevet frå Politiet kan du lese her.

Kulturlandskapsprisen 2014.

Oppretta: 15.10.2014 – Sist oppdatert 15.10.2014

Fylkesordfører Tom Christer Nilsen overrekte Kulturlandskapsprisen 2014 på kr 50 000,- til bonde Ole Gjermund Digernes frå Stord.

Tilsaman 55 gjester deltok i feiringa av vinnaren ved ei markering på Digernes måndag 13. oktober. Fylkesordførar sa at det var ei stor ære å få lov til å dela ut prisen for hans ekstraordinære innsats for å ta vare på kulturlandskapet på Digernes i Stord og Otterøy i Bømlo kommune. Ordførarane i Stord og Bømlo var to av mange som deltok på synfaringa og var med å hylle vinnaren denne dagen. Markeringa vart avslutta med lammefrikaseen som var tilberedt med kortreist lamekjøt, poteter, kålrabi og gulrot frå Digernes tilberedt av kokk Ola Dalh Andersen.

Meir om kulturlandskapsprisen finn du her